Ducati Panigale V4 R – model boleh guna atas jalan biasa paling hampir dengan jentera lumba, RM299,900

Jika anda mahukan sebuah motosikal yang boleh digunakan atas jalan biasa, tetapi paling hampir dengan jentera lumba Ducati, Panigale V4 R 2019 ini adalah jawapannya. Ia sudah pun tiba dalam pasaran Malaysia dengan harga jualan RM299,900 tidak termasuk insurans.

Berbeza daripada model V4 biasa yang menggunakan enjin empat silinder V 1,103 cc Stradale, V4 R ini dikuasakan oleh enjin empat silinder V 998 cc (untuk mematuhi peraturan perlumbaan). Walaupun kapasiti lebih kecil, ia menawarkan lebih prestasi dengan kuasa 221 hp pada 15,250 rpm dan 11 Nm tork pada 11,500 rpm.

Sudah tentu, sebagai sebuah model prestasi tinggi, V4 R ini dipasang dengan kelengkapan terbaik termasuk brek cakera terapung berkembar 330 mm dan angkup Brembo Monobloc M4.32 di hadapan, fork Ohlins titanium nitrided NPX boleh laras sepenuhnya serta monoshock Ohlins TTX36 (juga boleh laras sepenuhnya).Sistem elektronik juga boleh dikatakan lengkap, dengan adanya Bosch Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO, Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift up/down (DQS) EVO, Engine Brake Control EVO (EBC) EVO dan tiga mod tunggangan (Street, Sport dan Race).

Kelengkapan lain yang ada pada V4 R adalah termasuk klac kering STM EVO-SBK, kerangka hadapan aluminium yang diperkuat dan lebih ringan, damper stereng Ohlins dengan pelarasan manual, lengan ayun boleh dilaras, rim Marchesini, kit badan Aero Pack bersama sayap gentian karbon, skrin TFT 5.0 inci, Lap Timer EVO, Ducati Data Analyser (DDA+) dengan modul GPS dan satu tempat duduk.

Source: Read Full Article